Σεβασμός στη Δημοκρατία

Είναι ωραίο να μην αποκαλείσαι «τρελός» σαν το κάνεις. Είναι ευλογημένος αυτός ο ήλιος. Θαρρείς πως είναι μία προς μία οι αχτίδες του, κατευθείαν απ’ το χέρι του Θεού και σταλμένες για τη ζωή και την υγεία σε όλους τους τομείς. Σεις που ξεχάσατε πως υπάρχει ήλιος, μπαίνοντας στην ιερή Βουλή, στρέψτε τα μάτια σας στον ουρανό για να τον δείτε.  Υποταχτείτε στο θείο κάλεσμα που αγνοείτε. Γλυκάνετε τα χείλη σας με το μέλι της αγάπης κι αποδεχτείτε επιτέλους την ύπαρξη κι άλλων ανθρώπων. Σεις είστε μέσα κι αποφασίζεται. Αυτοί οι «άλλοι», είναι απ’ έξω και περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις σας για την τύχη τους.

 

Μην αμαυρώνετε το όνομά σας και το όνομα των πατέρων σας και των μανάδων σας. Βάλτε καλά στο μυαλό πως, Ηγέτες και γνήσιοι Πολιτικοί, είναι μόνο αυτοί που κυβερνούν με ήθος. Οι υπόλοιποι μπαίνουν στην Ιστορία ως μαύρα κεφάλαια. Άρα χάνετε χρόνο. Όσο για τα ωραία δείπνα, δεν συντάσσουν αποφάσεις, δυστυχώς. Στην πλειοψηφία τους, αποδείχτηκαν τυπικά και χαρακτηρίζονται «σύστημα» κι όχι συνεργασία. Προσέχετε αυτά. Είναι μερικές φορές παγίδες. Δεν είναι όλα λεφτά. Δεν είναι όλα περιουσίες. Δεν είναι όλα ύλη.

 

Αναμείξατε το γαλάζιο της σημαίας μας με το κόκκινο αίμα των πληγωμένων κι απελπισμένων. Κάνατε μία άλλη σημαία που έχει πάνω την υπογραφή της καταδίκης. Αυτή η σημαία όμως ποτέ δεν θα σκεπάσει και δεν θα αντικαταστήσει την αυθεντική. Πόσα συμφέροντα θα πάρουν μαζί τους οι θανάσιμοι κλείνοντας τα μάτια; Μήπως στους τάφους τους θα πάρουν μαζί τους ό,τι τώρα αρπάζουν πίσω από τις ελπίδες των λαών που τους εμπιστεύονται; Κι αν πούμε ότι όλο το χρυσάφι θα μπει μέσα εκεί, θα βουλιάξει ο τάφος με μιας, αν μια σταγόνα από το αίμα των λαών περάσει μέσα.

 

Μην τους μοιάσετε στους θανάσιμους, εσείς, Έλληνες Ηγέτες. Πάρτε την πένα την ελληνική και υπογράψτε για αυτόν τον άγιο τόπο, ζωή κι όχι θάνατο. Έχετε γνώσεις. Μπορείτε να τα καταφέρετε. Ένα μόνο λείπει: η πίστη ότι μπορείτε. Κάθε κυβέρνηση, κάτι έφτιαξε και κάτι γκρέμισε. Κάτι υποσχέθηκε και κάτι αθέτησε. Κάτι έδωσε και κάτι άρπαξε. Όλα είναι μέσα στη ζωή μα καλό είναι να τα διορθώνουμε. Κανένας δεν είναι τέλειος. Οι γνώστες και ειδήμονες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, μπορούν να σταθούν άξιοι μόνο όταν το θελήσουν και το αποφασίσουν. Τότε θα πείσουν. Τότε θα πράξουν. Τότε θα νικήσουν. Και πάνω απ’ όλα, με σοβαρότητα κι όχι ανέκδοτα. Δεν είναι πάντοτε καιροί για ανέκδοτα.