ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 

 

  

ΚΑΠΟΤΕ... Οι αλήθειες ήταν ανθισμένες κι οι δρόμοι στρωμένοι με ροδοπέταλα. Μετά ήρθαν τα ψέματα που πάγωσαν τις αλήθειες και τις έκρυψαν. Ωστόσο, αυτές συνέχιζαν να παίρνουν οξυγόνο από την αγάπη. Έτσι ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, και στο εξής, όποια αλήθεια έβγαινε στο φως, το ψέμα έπεφτε πάνω της και την έκρυβε στέλνοντάς τη ξανά στον κόσμο της.

 

Ο ήλιος δεν μπορούσε να δει τα "λουλούδια" του. Σύμφωνα με το Νόμο του Θεού αυτό ήταν άδικο. Μα όσο οι αλήθειες ενώνονταν μεταξύ τους κι αυξάνονταν, τα ψέματα κινδύνευαν από τυχών φανερή τους παρουσία, γι' αυτό και τα θανάσιμα συμφέροντα σκορπούσαν πλέον την εκμετάλλευση με δύο τρόπους: πότε ύπουλα και πότε βίαια. Ύπουλα με τα ψέμα, για να μην τα καταλαβαίνει κανείς, και βίαια με το "θάνατο" της αλήθειας, για να μην σηκώνει κανείς κεφάλι.

 

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται με αλήθειες ελεύθερες πια, γιατί μέσα από τη θεϊκή συμμαχία, έλαβαν πνευματικά φτερά κι ο εγκλωβισμός τελείωσε. Οι αλήθειες έβγαλαν Αετούς. Ανθρώπους δυναμικούς. Αυτοί θα προσπαθήσουν για την Ένωση. Κι ίσως κάποτε γίνει.  

 

Τι σημαίνει Δημιουργική Σταδιοδρομία: Σημαίνει Τρόπος Ζωής.

«Τόσο η Δημιουργία όσο και η Σταδιοδρομία εξαρτώνται από την ίδια τους την έννοια και φτιάχνουν μία συνιστώσα συνυφασμένη με το πνεύμα. Κι επειδή το πνεύμα από τη φύση του αναζητά τη γαλήνη, μεταξύ της προσπάθειας ανόδου και δημιουργικότητας οι διαφορές είναι μηδαμινές, αφού τόπος συνάντησης αυτών των δύο είναι η ταύτιση και ένωση των θετικών ενεργειακών τους δυνάμεων.

 

…Η ζωή είναι δημιουργική όταν οδεύει σε στόχους που προστατεύονται. Μιλάμε για έναν τρόπο ζωής, «κόμβο», στον οποίο χτίζουμε τη ζωή αρμονικά». Αποσπ. του βιβλίου Εαυτέ μου μη με εμποδίζεις να ζω.

 

Και βεβαίως…

Αξίες ηθικές και Αρχές, με βάση μία Δημιουργική Σταδιοδρομία ζωής, είναι απαύγασμα της βαθιάς αναζήτησης πίσω από τα κοσμικά φώτα. Κει που γίνονται οι πρόβες και μαθαίνω τον ρόλο σου ψυχή, κει που μόνο Ένας ακούει και βλέπει, εκεί αυτές οι Αξίες με στέλνουν, σε μία πορεία σταδιοδρομίας δημιουργική. Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη, δεν είναι όραμα άπιαστο αλλά θέμα πορείας ζωής δημιουργικής. Αποσπ. του βιβλίου Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ άνοιξε τα μάτια του – ΟΜΟΛΟΓΙΑ.

 

Βλέπουμε λοιπόν και στα δύο βιβλία τον σκοπό τους: να ψυχαγωγήσουν τους στόχους μας. Φανταστείτε πόσο βασανίζουμε ακόμη και τη σκέψη μας σε απλές καθημερινές κινήσεις κι αποφάσεις, ενώ όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που επιλέγουμε συνειδητά να ζούμε.

 

Αποτέλεσμα; Όταν κάτι βασανίζουμε, αρρωσταίνει και πεθαίνει. Κάθε κύτταρο του οργανισμού μας δεν δύναται να συντηρηθεί μόνο με φυσική τροφή. Εφόσον η ψυχή είναι ενέργεια, θέλει και την αντίστοιχη ενεργειακή της τροφή, ώστε να επιβιώσει ο άνθρωπος στη γη και να χαρεί τη ζωή, αλλά «ανώδυνο, ανεπαίσθητο και ειρηνικό» να είναι το τέλος αυτής, για την αιώνια «συνέχεια».          

 

ΑΕΤΟΙ – Εντός κόμβου: Δημιουργική Σταδιοδρομία έχουν μόνο οι Αετοί. Οι άνθρωποι που βυθίζουν τη λογική τους στην καρδιά, και σε κάθε τους λόγο, απόφαση και υπογραφή, σκέπτονται εάν πραγματικά ωφελούν τον εαυτό τους και τους άλλους. Οι Αετοί κατακτούν τα πνευματικά ύψη αποκτώντας μία δύναμη λαμπερή που τους φτάνει στο μέγιστο της ταπείνωσης. Μία ταπείνωση όμως που ο Θεός προστατεύει. Γι’ αυτό κι η κατάστασή τους είναι η μετουσίωση μιας σπάνιας σημαντικότητας που μόνο καλό μπορεί να κάνει.

 

Η Δημιουργική Σταδιοδρομία είναι γεγονός. Oι προσπάθειες ανόδου δεν είναι αποκυήματα μιας τρελής φαντασίας, διότι αυτού του είδους φαντασία ξοδεύτηκε όλη από τα θανάσιμα μυαλά που την έκαναν πράξη και δεν έμεινε για τους Αετούς.

Η Δημιουργική Σταδιοδρομία μοιάζει με κόμβο πάνω στον οποίο παρατηρούμε τις επιλογές μας. Καμία πορεία δεν μπορεί να επιτύχει χαραγμένη σε αδιέξοδα, διότι βρίσκει τοίχους στις αποφάσεις του αέρα και στις υπογραφές της άμμου που εκπροσωπούνται από συμπεριφορές αποπνικτικές εις βάρος της αξιοπρέπειας.

 

Οι καιροί απαιτούν το άλμα στην υιοθέτηση των Ηθικών Αξιών και Αρχών, για την αντιμετώπιση της απληστίας και την κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της. Η απληστία έφερε τη δουλεία και έφτιαξε δούλους. Τους σύγχρονους δούλους.

 

Και ιδού η θανάσιμη εξίσωση:

Η απληστία έφερε το άγχος.

Το άγχος έφερε την άμετρη ταχύτητα σκέψης.

Η άμετρη ταχύτητα σκέψης έφερε τον παραλογισμό.

Κι ο παραλογισμός έφερε τον αποπροσανατολισμό.

 

ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ – Εκτός κόμβου: Είναι οι ιδρυτές της παραπάνω εξίσωσης. Οι θανάσιμοι σταματούν τη ροή της ζωής, εμποδίζοντας την καλή της υγεία και μεταλλάσσοντας τους ανθρώπους που οι ίδιοι στοχεύουν, σε δούλους. Προκαλούν ακόμη και το θάνατο εφόσον είναι οι μεγάλοι μισητές των Ηθικών Αξιών και Αρχών. Τόσο οι θανάσιμοι όσο και οι δούλοι βρίσκονται εκτός κόμβου, και άρα, σε δρόμους  επικινδύνους.

 

Ωστόσο,  οι προσπάθειες ανόδου των Αετών, μοιάζουν με «αφανή» γεγονότα (δεν είναι όμως), που διψάνε για μία Νέα Πραγματικότητα ώστε να επικυρωθούν και εμπράκτως οι δυνατότητές τους. Η Δημιουργική Σταδιοδρομία είναι η δική μας προσπάθεια και Αγάπη μας για τη νέα γενιά. Εμείς κάνουμε την Αρχή. Οι νέοι ας κάνουν τη Συνέχεια.

 

Η Προσφορά είναι φωτιά που ζεσταίνει την καρδιά και φωτίζει το νου να πράττει Αγάπη. Ένα όνειρο αρκεί να γίνει Πραγματικότητα, φτάνει να το αγαπήσεις, να το εμπιστευτείς και να το ακολουθήσεις κλείνοντας τα αυτιά σου στις σειρήνες. ΟΙ σειρήνες, είναι σημάδι ότι κάτι σημαντικό γίνεται μέσα από εσένα, γι’ αυτό κι όταν τις ακούσεις, πραγματικά κλείσε τα αυτιά σου ειδάλλως θα τρελαθείς.

 

Στη Δημιουργική Σταδιοδρομία, σύμφωνα με το ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΝΑ ΖΩ, οι σειρήνες είναι τα λεγόμενα «Επιτρεπτά όρια». Όρια δηλαδή αντοχής που ο Θεός επιτρέπει για την ενδυνάμωσή μας. Κάθε μέρα είναι μία νέα ζωή και κάθε ζωή φτιάχνει μία νέα μέρα γεμάτη φως.  Το φως στις κινήσεις μας έρχεται από το άναμμα της καρδιάς. Σα δάδα τότε, φωτίζει την ιερότητα της διαδρομής.